HTML

Élet Kínában, 中国

Friss topikok

Címkék

beijing (4) blog (6) blogom (6) dandong (1) egyetem (5) gaodaoma (7) hsk (1) iskoal (1) iskola (3) japán (1) keleti (7) kína (7) kínai (7) korea (2) koreai (1) kulturális fesztivál (1) magyar (2) nagykövetség (1) peking (5) pekingi (5) qatar (1) shenyang (1) utazás (1) vizsga (1) Címkefelhő

2012.12.23. 10:37 高道马

Pekingi Egyetem Kulturális Fesztivál

Minden évben megesik a pekingi egyetemen, hogy kulturális fesztivált szervez október utolsó hétvégéjén, így történt október 28.-án is (de rég volt az). 
Elkezdtük a készülődést és tervezgetést, már jó régen a fesztivál előtt, igaz mi magyarok csak ketten vagyunk errefelé, de a követség is nagyon sokat segített nekünk, plusz megkértek nagyon sok magyart aki még errefelé tanul, hogy jöjjenek már be segíteni, mert el kellene. 
Reggel korán kelés, (hatkor) majd indulás ki a pavilonunkhoz, elég jó helyre kerültünk, én húztam ki magamnak a helyet ahol lesz a magyar pavilon, és azt mondom, hogy tényleg jó helyet sikerült kivadászni, a színpaddal oldalt, és eléggé szembetűnő helyen.
Szóval kimentünk korán díszíteni a pavilont, este nem volt érdemes díszíteni mert elvihették volna a cuccokat akár, vagy a lufik amikkel díszíteni akartunk kidurrantak volna. Elkezdtük a díszítést, volt két önkéntesünk, aki önkényesen segített. Az egyik folyamatosan másik standoknál tett be látogatást, a másik meg nem akart lufit fújni (velünk). Szóval jól meg voltunk áldva velük, de aztán később belejöttek a munkába, feldíszítés után nem sokkal kezdtük is a fesztivált. Nagyon sokan voltak, sokan érdeklődtek Magyarország iránt, vagy legalább is úgy tűnt,  a szóróanyagot amink volt vitték mint a cukrot, a standunkon volt rubik kocka, arra is azt hitték, hogy el lehet vinni, de végül 3-at sikerült megmenteni (az 5ből) utána a kirakott magyar kártyámra vigyáztam mint a szemem fényére. de nagyon sokszor megkérdezték, hogy a magyar kártya lapjai elvihetőek-e. 

Sok időnk nem volt szétnézni a fesztiválon, de sikerült egyszer ellógnom körülnézni, voltak nagyon jó standok és voltak kevésbé jobbak. Már sajnos nem emlékszem melyik volt a személyes kedvencem, de azt tudom, hogy nem a Holland, ők mellettünk voltak, és nem alakítottak valami nagyot. Érdekesnek érdekesek voltak, de mi akkor is jobbak voltunk.
Mint említettem korábban volt középen egy színpad is, ahol mindenki előadhatott valami olyasmit ami az országával kapcsolatos, mi kiküldtünk két leányzót, hogy énekeljenek. Jók voltak.

Képeket most sajnos nem tudok feltölteni, valamiért nem engedi, majd amikor tudok, majd töltök.

Az utolsó része a fesztiválnak a "kaja feszt" volt, vagy angolul "food.fiesta". Vagy is, be kellett mutatni valami sajátos kaját, mi palacsintát csináltunk (csináltattunk a követséggel). Sajnos a lekvár / nutella hamar elfogyott, de azt mondom ott is jól szuperáltunk.
Délután 4-5 körül lebontottuk a díszítést és aztán hazamentünk, sikerült jól képviselni Magyarországot.

3 komment

Címkék: blog kína magyar egyetem iskola peking kínai keleti blogom pekingi beijing gaodaoma kulturális fesztivál


A bejegyzés trackback címe:

https://gaodaoma.blog.hu/api/trackback/id/tr634978416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a12n24 2014.07.23. 19:52:18

Szia!

Én most készülök a Pekingi Egyetemre. Tudnál válaszolni néhány kérdésemre?

Köszönöm!

Anna

高道马 2014.07.30. 12:05:08

@a12n24: Szia! Természetesen tudok válaszolni a Pekingi Egyetemes kérdéseidre, de kérlek, hogy e-mailben kommunikáljunk, mert arra valószínűleg hamarabb fogok válaszolni:
kurti.tamas93@gmail.com

Remélem majd sok mindenben tudok segíteni!

Balázs Hesz 2014.08.29. 17:59:15

Üdv Tamás.

Írtam üzenetet a címedre, remélem eljutott hozzád. Várom a választ.
süti beállítások módosítása